La povești cu Cimena Costin despre piata asigurarilor din Tenerife

Domeniul asigurărilor este un subiect amplu, din nou de mare interes pentru toată lumea. De când s-au oprit activitățile pe insulă, micile afaceri, și nu numai, s-au reorientat spre reducerea sau chiar sistarea cheltuielilor lunare. Printre aceste cheltuieli se află și cheltuiala cu asigurările (fie ea asigurare de mașină, asigurare de imobil sau de investiții). Am stat de vorbă despre acest subiect cu doamna Cimena Costin, un profesionist pe piata asigurarilor din Tenerife, cu o experiență de 10 ani în acest sector.

Am cunoscut-o pe Cimena în urmă cu aproape doi ani. Lucram deja cu un broker de asigurări pentru mașinile noastre, dar căutam altceva. Căutam un alt serviciu și de ce nu, și un alt preț. Un prieten bun ne-a recomandat-o pe Cimena tocmai din acest motiv: “e o persoană de încredere, mi-a răspuns foarte repede, și, în plus, e și româncă!”

Așa încât, astăzi vă invit să o cunoașeți pe Cimena Costin, agent de asigurări, fondatoare a agenției ProSeguros Allianz. Cine știe, poate la un moment dat veți avea nevoie de un profesionist din piata asigurarilor din Tenerife.

Emigrant de 24 de ani

“Numele meu este Cimena Costin și m-am născut în 1975 la Timișoara. Din țară am plecat în 1996 la o vârstă fragedă. Eram mânată de o mare dorință de dezvoltare personală și aveam o imensă sete de lărgire a propriilor orizonturi, o sete de cunoaștere dincolo de comun. Imediat după  Revolutia din 1989, am conștientizat tot mai mult că această sete nu o voi putea astâmpăra în țară și am decis să declanșez eu propria schimbare.

După trei încercări eșuate de a emigra la rudele mele din New York (nu mi s-a acordat viza sub nici o formă), am emigrat în 1996 (nici aici nu a fost foarte ușor) în Germania. In acea perioadă, România încă nu devenise membru al UE iar vizele se acordau cu greu. Dar, am reușit. La nici două luni dupa emigrare, am început serviciul într-o manufactură privată exclusivă (S.C.Schäffer în Bavaria). Manufactura producea tapițerii din piele și carbon pentru autoturismele Porsche. Am muncit cu mult entuziasm deoarece câștigam bine, iar standardele de calitate erau foarte înalte. Aceste lucruri stimulau și motivau permanent angajații.

Clienți precum Stefi Graff, șeici din Emiratele Arabe sau actori de la Hollywood erau clienții curenți ai manufacturii. Iar absolut fiecare piesă de interior se îmbrăca manual în piele sau în carbon, chiar și un șurub.  În decurs de 7 ani, ajunsesem în departamentul de control al calității.  În scurt timp, eu și soțul meu reușisem să ne clădim o viață confortabilă și sigură, devenind tot mai evident faptul că o posibilă reîntoarcere în țară nu ar mai fi fost plauzibilă.

Din Germania în Tenerife, Spania

Am ajuns în Tenerife pentru prima dată în noiembrie 2006, în concediu. Și totuși, după primul contact cu aceste meleaguri, nu am mai putut renunța la ideea de a ne stabili definitiv în Tenerife, conștientizând riscurile unui nou început. După doi ani, în vara anului 2008, am reușit să definitivăm planul, mutându-ne în Tenerife. Copilul era mic la acea vreme și eram chiar și în plina criză economică. Dar am riscat!

În anul 2010, printr-o cunoștință și datorită faptului că stăpâneam foarte bine limba germană, am obținut primul meu job în Tenerife. Era într-un birou de asigurări Allianz cu o vechime de peste 18 de ani și în care 99% dintre clienți erau germani sau nordici. Primii doi ani nu au fost deloc ușori. A trebuit să învăț foarte mult și rapid, într-un limbaj tehnic, în limbile germană, spaniolă și engleză. Era vorba despre un limbaj și noțiuni pe care nu le cunoșteam nici măcar în limba română. Totodată, datorită crizei economice, personalul a fost redus de la 7 la 2 persoane, lucru care îngreuna și mai mult situația.

Dincolo de o simplă poliță de asigurare

Sectorul asigurator se reglementeză printr-o proprie ¨constituție”, legi, alineate, clauze, epigrafe, reguli și multă materie care necesită a fi asimilate. Fără aceste noțiuni nu se poate înțelege imaginea de asamblu și, implicit, forma justă de a acționa sau reacționa, în consecință  rămânând la stadiul unui simplu ¨vânzător de asigurări¨.

Ceea ce nu toată lumea cunoaște, și pe această cale doresc să fac cunoscut acest fapt, mediatorul de asigurări (agent, broker) nu este doar intermediarul prin care se formalizează o Poliță. Din acel moment, el devine consilierul și administratorul oricărui tip de gestiune legată de acea asigurare, fie că este vorba despre o schimbare de cont bancar, un accident de trafic, o daună la imobil, un jaf, o inundație, un incendiu, daune materiale sau personale cauzate de un fenomen natural, o autorizație medicală pentru o intervenție chirurgicală, o gestionare a unei expertize de evaluare, etc. Mediatorul este persoana de referință și în cazul în care ați fi citat la Tribunal în urma unui accident de trafic soldat cu lezați sau victime.

De aceea, recomand tuturor ca, atunci când formalizează o poliță de asigurare, să nu se fixeze strict pe aspectul costului ci, pe nivelul de pregătire al mediatorului și profesionalismul acestuia sau al firmei pe care o reprezintă. Un serviciu de calitate ar trebui să primeze întotdeauna înaintea unui cost redus.

De la angajat la antreprenoriat

Revenind la momentul primilor ani pe insulă, eu și colega mea reușisem să ducem agenția în care lucram la un nivel de elită de-a lungul mai multor ani consecutivi. Mai precis, agenția ajunsese la un statut de excelență care se atribuie doar prin filtrul criteriilor de maximă exigență acumulate prin sumarea unor diverse categorii de evaluare ale companiei. Datorită crizei economice de atunci a avut loc un exod de proporții al populației din regiune. Cu toate acestea, noi am punctat în continuare prin calitate iar rezultatele au fost pe măsură.

Mergeam la lucru cu drag, lucram cu drag și nu a fost necesar să ¨penalizez¨ viața familială sub nicio formă. Totul era perfect!

În schimb, în anul 2016, anumite evenimente din viața personală a patronului au declanșat o serie de evenimente cu repercursiuni economice asupra firmei. Colega mea a fost concediată după 17 ani de activitate. Un an mai târziu, în 2017, eu am decis să îmi dau demisia de la acest job și mi-am acordat o pauză de regenerare de câteva luni. În această perioadă m-am decis să continui în domeniu, dar pe cont propriu și am demarat procesul catre antreprenoriat.

Astfel am ajuns să îmi deschid propria agenție de asigurări, tot în colaborare cu Allianz: Agenția ProSeguros, cu biroul situat în Adeje.

În 2018 am înființat pe Facebook grupul Firme și servicii românești în Insulele Canare. Scopul acestui grup este informarea românilor din Arhipeleag despre firmele de profil și serviciile profesionale oferite de către co-naționalii noștri. Cu această ocazie, invit românii din Insulele Canare să își prezinte în acesy grup activitatea, localitatea și datele de contact.

Cum afectează criza coronavirus piata asigurarilor din Tenerife

În martie 2020 a intervenit criza sanitară și paralizia economică.

Deși în activitatea mea profesională nu am în niciun moment interacțiuni cu turiștii, totuși, datorită măsurilor adoptate, acest impact s-a resimțit pe deplin. În această perioadă am primit câteva cereri de suspendare a plăților. Din păcate, conform contractului de asigurare, acest lucru nu este posibil. Însă, pentru că dorim să fim flexibili cu clienții noștri, am putut acorda o amânare a plății de până la maximum 120 de zile. Condiția este ca, după finalizarea acestei perioade, ratele să fie plătite conform calendarului normal. Aparte am mai primit câteva solicitări de fracționare a plății, de exemplu schimbare din plata anuală la plata cuatrimestrială (adică la fiecare 4 luni).

Consider că, pentru a ne putea da seama care va fi situația economică în Arhipelag, va trebui să privim întâi spre continent pentru a putea evalua corect tendințele. Încă nu ne aflăm într-o criză economică, dar aceasta va urma.

În primul rând trebuie să înțelegem că o situație de o asemenea magnitutine nu s-a mai petrecut de la al doilea război mondial. Criza coronavirusului necesită măsuri urgente luate de state la nivel monetar, fiscal și social pentru a minimiza impactul asupra economiilor naționale și globale.

Cât va dura criza economică? Cred că un scenariu optimist (în care se vorbește despre câteva luni) se îndepărtează de realitatea proximă. Consider că în orice moment trebuie să luăm în calcul faptul că Insulele Canare depind de turismul internațional. După ce bătrânul continent va reveni la o anumită normalitate și călătoriile vor deveni din nou o temă curentă, abia atunci vom putea întrezări lumina de la capătul tunelului. Doresc să subliniez că un optimism exagerat nu este benefic nimăniu. În schimb, un realism sănătos și o analiză la rece pot fi adjuvante.

Cred și sper ca vom fi martorii unei restructurări generale.

Să ne bucurăm de familie!

Cum s-a reflectat această perioadă de carantină asupra vieții mele personale? Pot mărturisi că singurul lucru nou trăit în această perioadă a fost însăși carantina, lipsa libertății de mișcare. O situație cu care nimeni nu s-a mai confruntat. Activitățile mele au fost cam aceleași (destul de variate) doar că am avut mai mult timp la dispoziție pentru fiecare activitate în parte. Câteva lucruri îmi lipsesc cu desăvârșire și aștept cu nerăbdare să pot le pot practica din nou: mișcarea în aer liber, timpul petrecut cu prietenii la un grătar și ieșirile cu familia.

În final, doresc să transmit un mesaj, care este de fapt mai mult un îndemn. Un îndemn la a deveni mai conștienți și mai responsabili, mai modești și mai înțelegători, mai iubitori dacă se poate. Să ne bucurăm mai mult de familie și prieteni și să evităm să ne ascundem în spatele unor scuze inutile.

Viața este frumoasă oricum, nimeni nu a spus că este și ușoară!”

Îi mulțumesc încă o dată doamnei Cimena pentru că a răspuns invitației noatre de a scrie câteva rânduri despre piata asigurarilor din Tenerife. Și, ca de obicei, vă invit să o contactați dacă aveți nevoie de sfaturi sau ajutor în acest domeniu. O puteți contacta atât pe Facebook cât și la datele de pe website-ul agenției, disponibil în 3 limbi. Să aveți o săptămână liniștită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *