In Tenerife cu caravana!

In Tenerife cu caravana

Am venit din România in Tenerife cu caravana. Încărcați de emoții, cu un dram de nebunie dar și cu o teamă de necunoscut. Iar copiii cu un entuziasm fantastic.

Am parcurs împreună aproape 4.000 km prin Europa în 5 zile. Și încă 1.300 km pe Oceanul Atlantic, cu feribotul, în aproape 2 zile.

Plecarea a fost din București într-o zi de joi. Am ajuns în Santa Cruz de Tenerife tot joi, în săptămâna următoare. A fost un adevărat maraton, mai ales cu 2 copii mici. Dar a fost o experiență frumoasă, pe care vrem să v-o povestim. Cine știe când vă faceți și voi bagajele….

Cum am plecat in Tenerife cu caravana

Ne doream de mult timp o autorulotă de genul acesta. În special pentru că ne oferă libertatea pe care niciun hotel nu o poate oferi. Mă opresc aici peste noapte, fac o baie în ocean, mă odihnesc și mâine pornesc la drum din nou. Cam așa a fost prima noastră excursie din România în Tenerife (dar fără baia în ocean momentan).

Până acum, drumurile în România le-am făcut mereu cu avionul. De data aceasta, Mihai a găsit în București autorulota de vânzare. A văzut-o cu Georgian, un prieten drag, cu același spirit aventurier. Și a zis gata, este perfectă pentru noi. Zilele următoare a fost a noastră. I-a făcut verificările la service și am pornit la drum.

La drum cu caravana

A doua casă pe roți

Ne-am îndrăgostit de ea pe loc. Are tot ce ne trebuie pentru o casă pe roți, cum îi zicem noi. Avem bucătărie cu aragaz pe butelie reîncărcabilă, mini frigider și chiuvetă. Pentru urgențe avem cabina de baie cu wc, chiuvetă și duș. Frigiderul, pompa de apă și prizele de încărcat funcționează pe baterie internă. Dar dacă aceasta se descarcă avem panouri solare ca rezervă.

Iar pentru dormit, ne așteaptă un pat mare pentru 3 persoane și alte două paturi pentru încă 2 persoane care se montează din canapele.  Hăinuțele le depozităm în multe dulapuri încăpătoare situate deasupra canapelelor.

Pentru popasuri avem mini aragaz portabil, grătar, scaune și masă pliante și chiar și o copertină care să ne apere de soare.

Canapelele și cele două măsuțe din interior sunt perfecte pentru drumul lung cu copiii. Am desenat, ne-am jucat, am mâncat, ne-am uitat la desene. Tot ce puteam face, cât să treacă timpul mai ușor și pentru ei.

 

 

Cu copiii in caravana

Ce traseu am urmărit prin Europa

Am pornit la drum din București. Am ieșit din țară pe la Nădlac și am traversat apoi Ungaria, Austria, Germania, Franța și Spania. Puteam merge prin Italia și apoi direct în sudul Franței. Însă drumul până în Germania ne era cunoscut. L-am parcurs de mai multe ori și vroiam să îl urmăm din nou.

Traseu Romania Tenerife cu caravana

Am mers si ziua dar cel mai mult am mers noaptea . Având copiii, am făcut totuși popasuri dese pentru mâncare și un pic de joacă în aer liber. Zilnic ne calculam numărul de kilometri pe care trebuia să îi parcurgem în ziua următoare pentru a ajunge la feribot.

Și așa, am plecat din București joi după amiaza, la ora 17:00. Iar pe feribot ne-am îmbarcat în orașul Huelva, din sudul Spaniei, marți după amiaza, la ora 18:00.

Ce facem in Tenerife cu caravana?

Avem multe planuri. În maximum 6 luni trebuie să o înmatriculăm cu numere de Spania. E un proces îndelungat dar nu imposibil. Între timp vrem să o înfrumusețăm pe placul nostru. Și mai ales să ne plimbăm cu ea prin Tenerife și pe celelalte insule. Să căutăm zone încă neexplorate de noi și să vă povestim pe blog.

Iar dacă v-am trezit spiritul aventurii in Tenerife, dați-ne de veste. Caravana este pregătită pentru noi sau pentru oricine vrea o vacanță într-o casă pe roți.

Până atunci, urmăriți-ne. Vă vom povesti peripețiile din drumul prin Europa și câteva sfaturi utile pentru un drum cu caravana.

Cu caravana in Germania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *