La capsuni – sau alti romani in Spania

Anca si Vlad - La Capsuni

Mai exact alți români în Tenerife…Unii vin pe insulă, alții pleacă de pe insulă. Noi suntem încă aici. Și ne-am făcut prieteni noi, dornici să îi cunoașteți și pe ei: La Capsuni.

Ce mai facem noi?

A trecut ceva vreme de când nu am mai scris pe blog. Suntem aici, ne bucurăm de cei doi copii și ne-am prins în vâltoarea vieții din Tenerife. Pare greu de crezut că într-un astfel de loc frumos poate exista rutină. Ei bine, inevitabil există…munca, grădinița, proiecte personale, cumpărături, treburi zilnice, copii de crescut. Toate se adună și aici la fel ca și acasă. Ne-am “așezat” și am intrat în ritmul vieții locale.

Dar astăzi nu vorbim despre noi. Vorbim despre noi povești de viață aici pe insulă, despre prieteni dragi nouă. Despre Anca și Vlad, alți români în Tenerife, și despre proiectul lor “La Căpșuni”.

Cine sunt Anca și Vlad – La Capsuni?

De-a lungul timpului am primit multe întrebări despre viața noastră în Tenerife, lucruri de făcut si de văzut pe insulă, casă, școală, sănătate, locuri de muncă, ș.a.m.d. Așa cum noi am folosit experiența noastră pentru a vă aduce cât mai aproape farmecul insulei și detalii despre traiul de aici, Anca și Vlad s-au gândit să pună și ei cap la cap toate experiențele lor într-un video-ghid de emigrare.

I-am cunoscut pe Anca și pe Vlad, împreună cu cei doi copii ai lor, Sara și Victor, în urmă cu doi ani, când au venit în vacanță și cochetau cu ideea de a se muta aici. Ne-au scris după ce au citit blogul nostru și am stabilit să ne vedem să le povestim mai multe.

Pentru ei a contat mult să afle de la noi impresiile noastre de aici înainte de a lua o decizie importantă în viața lor. De aceea au hotărât să devină și ei ghizi în această aventură a emigrării si adaptării într-un loc nou. Iar acest lucru îl vor face prin intermediul canalului de Youtube pe care l-au creat “La Căpșuni”.

De vreme ce locuiesc aici și au trecut prin toate etapele mutării și adaptării, cunosc și ei multe aspecte ale vieții în Tenerife. Într-un an de zile au adunat laolaltă experiența unui loc de muncă pe insulă cu experiența lansării și desfășurării unei activități pe cont propriu. Pe plan personal, cei doi copii le-au dat șansa să cunoască sistemul de educație de la grădiniță la școală. Inevitabil, au experimentat viața de zi cu zi, aspecte legate de găsirea unei locuințe, a unei mașini, înscrierea în sistemul medical, obținerea rezidenței, și multe altele.

Cei doi povestesc așa cum simt ei, cu energie și umor, fiecare pas din aventura în Tenerife. Așa că, dacă vreți să aflați cum văd și ei viața în Tenerife, urmăriți-i pe canalul lor de Youtube și nu ezitați să le trimiteți întrebări.

Iar dacă vă decideți să vizitați insula ca turist sau ca potențial rezident dați-ne de veste. Atât noi cât și Anca și Vlad vă vom fi alături cu sfaturi legate de acomodare, închirierea unei mașini, experiențe legate de emigrare și viața înafara țării. Urmăriți-ne! În câteva zile urmează Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *