Ce am descoperit în orașul Los Abrigos Tenerife?

Ați simțit vreodată dorul mirosului de mare? Sau ați trăit sentimentul de a fi foarte aproape de ocean și de plajă, să le vezi, și totuși să nu poți ajunge la ele? Noi da…De săptămâna aceasta am avut mai multă libertate de mișcare. Astfel încât am dat o fugă într-unul din orașele pescărești din sudul insulei. Și da, am revăzut orașul Los Abrigos Tenerife cu alți ochi…

Los Abrigos Tenerife a fost, pe vremuri, un oraș pescăresc. Cu timpul, orașul a devenit tot mai mult locuit și de străini. Este la malul oceanului Atlantic, are o faleză foarte frumoasă și o zonă de restaurante pescărești destul de renumite.

Totuși, și-a păstrat farmecul unic, ca mai toate orașele din Tenerife. Fiecare are ceva special, și nu se aseamănă deloc cu alte orașe de pe insulă.

Ce este diferit în Los Abrigos Tenerife?

Orașul este destul de aproape de zona în care locuim noi. Până în carantină, mergeam cel puțin la două săptămâni acolo. Există un loc de joacă foarte frumos și mare pentru copii și o pizzerie peste drum la care se mănâncă o pizza excelentă și bună la preț. În plus, copiii admirau, înainte, avioanele care treceau fix deasupra noastră, la o distanță foarte mică. Aeroportul Reina Sofia din sudul insulei Tenerife este la doar 5 km de oraș. Vă dați seama, ce distracție pentru copii să facă cu mâna la avioane 🙂

De data aceasta nu am fost în parc. Am vrut să vedem plaja, oceanul și am rămas foarte plăcut impresionați! Cam de prin luna ianuarie, autoritățile locale au investit masiv în zona aceasta! Au amenajat plaja: au curățat-o de pietre și au amenajat-o cu mai mult nisip fin. În plus, au inaugurat un pasaj de lemn, de aproximativ 1 km, care leagă plaja din San Bas (Gof del Sur) de orașul Los Abrigos Tenerife.

Așa arăta pe vremuri zona:

Așa arată acum:

 

Ce este așa special la acest pasaj?

În primul rând, a fost construit pentru localnici. Foarte multe investiții din zona de sud a insulei merg către stațiunile turistice, cum ar fi Las Americas sau Los Cristianos, care deja reprezentau principalul punct de atracție al zonei. Ei bine, de data aceasta, s-a investit în primul rând pentru localnici, și mai apoi pentru turiști.

Este locul ideal pentru o plimbare pe bicicletă sau pentru câteva minute de fitness/yoga/pilates. Chiar erau câțiva tineri care făceau acest lucru.

 

Ne-am întâlnit întâmplător cu prietenii noștri Lucia, Cristi și copiii lor Cezara și Adam. O familie de români stabilită în Tenerife din August 2019 de care ne leagă multe lucruri. Nu vă spun bucuria copiilor când s-au revăzut după atâta timp… Au alergat, au adunat pietre și au aruncat cu ele în apă…. S-au bucurat pentru câteva clipe de o copilărie frumoasă pe malul oceanului!

 

 

O priveliște de vis!

În dreapta noastră, oceanul Atlantic…cu nuanțele lui de culori albastru/verde, cu zgomotul valurilor care se sparg de bolovani și cu zgomotul pietricelelor când se retrage apa de la mal…

În stânga și de multe ori în fața noastră, un peisaj absolut fantastic al naturii! Orașele de pe dealuri acoperite de nori amenințători de ploaie…

 

Cu siguranță a fost printre cele mai intense momente plăcute din ultima perioadă. Cu siguranță pentru că plimbarea aceasta a venit după așa o perioadă dificilă din viețile noastre. Dar și datorită plăcerii de a te bucura de ceea ce îți oferă natura, fără a te gândi, pentru câteva clipe, la nimic…doar să te bucuri de viață cu familia, copiii și prieteni buni aproape.

Când ajungeți pe insulă, rezervați-vă măcar o oră pentru Los Abrigos Tenerife. Sunt sigură că acest loc vă va încărca și vouă bateriile. Pe curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *