Scufundări în Oceanul Atlantic cu Doina, Harry și Aquarius diving Tenerife

V-ați gândit vreodată cum arată viața subacvatică? Sau v-ați scufundat vreodată în mare sau ocean? Vă spun din experiență: este o senzație fantastică, poate unică în viață, care merită pe deplin toată investiția. Scufundarea în oceanul Atlantic este unul din lucrurile pe care le voi face când ieșim din carantină. Și îl voi face cu prietenii noștri dragi Doina și Harry, singurii români care au deschis un centru de scufundări în Tenerife: Aquarius diving Tenerife.

Pasiunea lui Mihai pentru scufundări este cea care ne-a adus în Tenerife acum 4 ani. Pentru el, totul a început în 2007, în primul nostru concediu împreună ca un cuplu. Ne-am scufundat pentru prima dată în Grecia. Apoi în 2013 în Vama Veche, m-a cerut de soție sub apă. Iar ulterior, în 2015 a urmat un curs de scufundări în Constanța.

Atunci i-am cunoscut pentru prima dată pe Doina, Harry și Lena (instructoarea care i-a predat lui Mihai cursul). A fost ceva cu totul întâmplător. Am ales centrul de scufundări Aquarius din Constanța din review-urile pe internet. Dar cine ar fi crezut că, după atâția ani, Doina și Harry ne vor deveni unii dintre cei mai buni prieteni tocmai în Tenerife? La mii de kilometri distanță de Constanța…..

Harry este originar din Olanda, iar din aprilie 2006 a deschis împreună cu Doina, la malul Mării Negre, unul din cele mai bune centre de scufundări din România. Pasiunea lor pentru acest sport i-a determinat să atingă excelența în domeniu. Și să își dorească să experimenteze și să exploreze tot mai mult apele lumii.

Cam așa se desfășurau scufundările în timpul iernii în România, într-un lac de munte…

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

În România scufundarea este un sport strict sezonier așa încât cei doi și-au urmat visul cu ochii și s-au mutat în Tenerife. Astăzi vreau să îi cunoașteți și voi pe prietenii noștri. Și, de ce nu, să le treceți pragul centrului de scufundări în vacanța din Tenerife. Așa putem susține afacerile românești de pe insulă. Mai ales după ce vom trece cu bine de această perioadă.

Pentru moment, haideți să visăm pentru câteva minute la lumea subacvatică împreună cu Doina și Harry.

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

De ce tocmai Tenerife?

“Aveam la un moment dat niște prieteni scafandri care s-au mutat în Tenerife. Era prin 2010… Am început să ne povestim despre scufundări și centre de scufundare în Tenerife.  Noi ne gândeam să ne mutăm din România, dar era doar o idee care trecea din când în când prin mintea noastră, nimic sigur…Tenerife a intrat în ecuație după o vacanță în 2011.

Decizia de a ne muta cu centrul de scufundări aici nu a fost greu de luat. A durat ceva mai mult timp pentru a planifica totul și în sfârșit mutarea a avut loc în Noiembrie 2016. Ca în orice loc nou, străin, la început e mai greu, în special când deschizi o afacere de la zero. Trebuie să înveți limba, înveți obiceiuri, te adaptezi, îți faci prieteni noi sau te întâlnești cu prieteni vechi.

Pentru activitatea noastră, insula Tenerife este perfectă: vreme frumoasă tot timpul, apa caldă, sezon tot anul. Chiar dacă începutul a fost greu, am luat o decizie bună pe care nu o regretăm.

Așa că…pe 1 aprilie centrul Aquarius a împlinit 14 ani din care ultimii 3 ani în Tenerife. Și cu siguranță aici vor fi mult mai mulți și de acum înainte.”

Ce se poate face într-un centru de scufundări

Cu sau fără teamă de apă, un centru de scufundări cuprinde mult mai multe activități decât doar scufundările în sine. Ne povestește Doina mai multe…

“Ca în fiecare centru de scufundări recreaționale, activitățile zilnice sunt diverse și totul trebuie să fie organizat cu atenție și responsabilitate indiferent de activitate. Avem scufundări pentru începători precum programele Discover Scuba diving sau Bubble maker, cursuri de scufundări PADI sau scufundări pentru scafandri brevetați.  Încercăm să oferim tuturor, indiferent de nivel, servicii de calitate și siguranță.

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

Vechimea și experiența considerabilă în domeniu cu siguranță ne ajută. Foarte mulți dintre clienții noștri din România sau cei care ne-au vizitat înainte în România își planifică și petrec vacanțe de scufundări sau fac anumite cursuri de scufundări cu noi în Tenerife.

Datorită locației geografice și a climei putem oferi servicii de scufundare pe toată perioada anului. Avem incluse programe de Divemaster Internship , cursuri Instructori PADI, cursuri pentru scufundări tehnice, etc. Toate astea nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut  în spate suportul unor branduri precum PADI și Scubapro.

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

Aquarius Diving center este centru IDC 5 stele PADI și primul centru de scufundări Scubapro S.E.A. din Insulele Canare ce a fost recunoscut de către Scubapro cu acest statut. Echipamentele noastre Scubapro pentru școală și/sau echipamentele pentru închiriere sunt în condiții excelente fie că sunt dedicate scufundărilor Recreaționale, Tehnice sau Sidemount.

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

Indiferent de serviciul sau programul oferit, principiul nostru este Distracție maximă, libertate și aventură în limita siguranței, a respectului și atenției către mediul marin. Apreciem fiecare client și facem tot ce ne stă în putință pentru a garanta cea mai bună experiență posibilă.”

Cu ce vă ocupați acum, când Aquarius Diving Tenerife este închis

“Inițial au fost câteva zile de odihnă, chiar aveam nevoie, însă nu trebuie uitat că indiferent de situație lucrurile trebuie să curgă în ritmul lor. În ultimul timp ne gândeam să schimbăm site-ul și această pauză a picat la fix. Așa că ne ocupăm de construcția unui nou website, lucrăm la o platformă de predare a părții teoretice și a cursurilor de scufundări de la distanță. Planificăm diverse oferte atractive pentru pasionații de scufundări cu care să ieșim pe piață în momentul în care se termină criza sanitară.”

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

Cum va afecta această criză domeniul vostru de activitate

“Vorbeam mai devreme de locația geografică. Dacă în momentul acesta eram în România probabil că nu am fi fost afectați deloc sau foarte puțin. Perioada aceasta este înafara sezonului și nu depinde 100% de turismul extern.

Lucrurile sunt total diferite aici în Tenerife. Suntem în plin sezon, exact în perioada Paștelui, o perioadă foarte aglomerată turistic în care Insulele Canare sunt total goale. Hotelurile sunt închise în totalitate iar deschiderea lor se va face treptat în funcție de încrederea oamenilor de a călători și de a-și petrece vacanțele înafara țărilor lor, dar și de puterea financiară. Clienții noștri sunt în proporție de 95% turiști, ceea ce ne afectează enorm și totul depinde de cum vor evolua lucrurile.”

Cât de repede își va reveni piața în domeniul scufundărilor

“E greu de spus…e o problemă ce afectează întreaga planetă iar prioritatea tuturor în momentul de față este sănătatea. După asta, totul depinde de puterea financiară și de încrederea oamenilor de a călători și de a cheltui din nou.

Dacă guvernele țărilor afectate aplică măsuri de încurajare a consumului, acces facil la fonduri pentru finanțarea afacerilor, sistemele sanitare vor fi stabilizate, populația va avea venituri suficiente, piața își va reveni relativ repede, probabil în 4 – 6 luni de la ieșirea din criza sanitară. Iar acest lucru se va face treptat, cu pași mici. Turismul și servicile conexe acestuia vor fi printre cele mai afectate, inclusiv noi. Dar vom ieși cu toții din asta, șifonați ce-i drept, dar vom ieși!”

Cum percepeți această perioadă de carantină

“Indiferent de situația în care ne-am aflat, am încercat mereu să vedem partea plină a paharului, să gândim pozitiv și să ne folosim energía în ceva constructiv. Suntem aceiași oameni, un pic mai altruiști, mai atenți cu ce se întâmplă în jurul nostru și realizăm cât de importante sunt anumite lucruri mărunte pe care de obicei nu le apreciem.

Comunicăm mai mult cu cei apropiați, ne încurajăm reciproc, încercăm să trecem cât mai ușor peste perioada aceasta și să ne pregătim pentru ce urmează.

Ne este dor de prietenii noștri subacvatici, de pisicile de mare și țestoasele cu care înotam în timpul scufundărilor. Avem în sânge apa și viața de sub apă, iar aceasta este cea mai lungă perioadă fără nicio scufundare, de când suntem în Tenerife. Așa că, cu siguranță primul lucru pe care îl vom face va fi să punem costumele pe noi, buteliile în spate și să ne salutăm prietenii din apă.”

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

O vom lua de la capăt!

“Nu contează cât de grele sunt momentele prin care trecem. Important este să nu uităm că, atâta timp cât suntem sănătoși o vom lua de la capăt. Acesta nu este nici începutul și nici sfârșitul… omenirea a reușit întotdeauna să se reinventeze și să meargă înainte. Așa că… ajutați-vă, protejati-vă și rămâneți sănătoși!”

https://www.aquarius-divingtenerife.com/

Ca să te scufunzi în apă nu este nevoie să știi să înoți! Cred că acesta este primul punct din cursul premergător unei scufundări. Așa că, dacă ajungeți în Tenerife, nu ezitați să îi cunoasteți și pe prietenii noștri Doina și Harry. Eu le mulțumesc din suflet că au fost de acord să ne povestească câte puțin despre ei și vă las un link către website și către pagina lor de Facebook. Vă invităm la o plimbare virtuală în oceanul Atlantic…

Pe curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *