Weekend cu autocaravana in Tenerife!

Duminică dimineață ne-am trezit în Abades..am băut cafeaua El Medano și am luat micul dejun în Los Cristianos….totul în doar o oră, cu autocaravana in Tenerife! Vă mai aduceți aminte de ea?

Weekendul trecut încă nu am avut voie la plajă. Dar putem circula în voie în orice loc de pe insulă (limita este de a ieși din provincia în care locuim..iar întreaga insulă Tenerife aparține de provincia Santa Cruz de Tenerife).

Sămbătă seara, după o zi petrecută în casă, am făcut rapid bagajele și am pornit la drum. O mică escapadă de final de săptămână. Dar aproape de casă, de data aceasta. Știam câteva zone bune pentru campere, așa încât am pornit la drum!

Prima destinație cu autocaravana in Tenerife sud

Am pornit la drum cu destinația Abades. Un orășel mic, la malul oceanului, situat la câțiva kilometri de aeroportul din sud. Orașul are un specific aparte. Abades este construit din aproximativ 800 de case, toate albe, si toate cu maxim 1-sau 2 etaje. Este locul perfect pentru a sta la plajă departe de aglomerația din stațiuni. Sau chiar pentru a face o scufundare de open water în oceanul Atlantic. Acesta este unul din locurile de scufundare ale prietenilor noștri de la Aquarius Diving Tenerife .

Caravana in Tenerife

caravana in Tenerife

Totuși, orașul este situat într-o zona a insulei cu foarte mult vînt. Chiar toată noaptea s-a mișcat caravana în bătăile vântului.. Cum prognoza pentru ziua aceea era de vânt cu 50km/oră, am pornit spre o altă locație, să ne bucurăm de soare fără vânt 🙂

Altă locație, același vânt..

Știam de mult timp că există în El Medano un loc special pentru caravane. Așa încât, am zis să îl încercăm. Și aici a fost imposibil de stat.. Vântul bătea cu 50km/h și în numai 20 min ne-am umplut la propriu de nisip.. Am făcut repede o cafea la aragazul din caravană și am pornit din nou la drum. Îi promisesem Emei o parcare maaareeee în care să se plimbe cu bicicleta.

 

Deci, unde ne-am oprit cu autocaravana în Tenerife Sud?

În Los Cristianos..exact în capătul stațiunii, lângă muntele care desparte Los Cristianos de Palm Mar… Aici nici urmă de vânt..soarele sus pe cer…priveliște foarte frumoasă și liniște…. Am găsit aici in schimb multe caravane și rulote camperizate. Este un loc bine cunoscut de foarte mulți locuitori de pe insulă. Nu e camping, este fix la stradă dar cred ca în acest weekend au fost cel puțin 40 de caravane aici….

De acum vom face tot mai multe ieșiri cu autocaravana in Tenerife, și nu numai. De fapt, acum chiar din autocaravană scriem articolul. Iar dacă vreți să aflați mai multe cum a fost drumul cu autocaravana din Romania, aveți aici articolul în detaliu. Vedeți cum arăta autocaravana atunci si cum s-a schimbat între timp! Weekendul viitor mergem în nordul insulei! Pe curând..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *